Wat is glasvezel

Als het gaat om zakelijke communicatie is glasvezel de gouden standaard. Maar wat is glasvezel precies en hoe werkt het? Dat zijn vragen die we vaak krijgen. Daarom geven we antwoord op de belangrijkste vraag: wat is glasvezel?

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een soort technologie die glazen of plastic strengen gebruikt om gegevens over te brengen. Glasvezelkabels bestaan eigenlijk uit verschillende dunne strengen glas, elk met de diameter van een menselijke haar.

Glasvezel postcodecheck

Bent u benieuwd welk glasvezel er voor u beschikbaar is? Druk op onderstaande button en zie binnen enkele seconden uw mogelijkheden.

Deze strengen zijn gerangschikt in een kern, die wordt omgeven door een bekleding. De bekleding reflecteert het licht terug naar de kern, waardoor de datasignalen sterk blijven tijdens hun reis over de lengte van de kabel.

Tenslotte wordt de kabel bedekt met een beschermende coating.

Glasvezelkabels kunnen gegevens met veel hogere snelheden en over grotere afstanden versturen dan traditionele koperkabels. In feite is glasvezel het snelst groeiende type breedbandtechnologie ter wereld.

Voordelen

Met een glasvezel aansluiting maak je daarom gebruik van veel sneller internet snelheden. Dit is ideaal voor bedrijven die snel grote hoeveelheden data moeten overbrengen, of voor huishoudens met meerdere gebruikers die allemaal tegelijk online willen zijn.

Glasvezel is ook betrouwbaarder dan andere soorten breedbandtechnologie, wat betekent dat er minder onderbrekingen en verbindingsproblemen zijn.

Glasvezel heeft nog meer voordelen ten opzichte van het kopernetwerk wat jaren geleden de standaard was.

Wat is glasvezel

Hoe werkt glasvezel?

Glasvezelkabels verzenden gegevens met behulp van lichtpulsen. Deze pulsen worden over de lengte van de glas- of kunststof streng verzonden en vervolgens ontvangen aan de andere kant, waar ze weer worden omgezet in elektrische signalen.

Omdat glasvezelkabels niet afhankelijk zijn van elektrische impulsen om gegevens over te brengen, kunnen zij informatie veel sneller overbrengen dan traditionele koperkabels.

Omdat ze geen elektriciteit gebruiken, zijn ze bovendien veel minder gevoelig voor elektromagnetische interferentie (EMI), waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in bedrijven en andere gevoelige omgevingen

Conclusie

Sinds de komst van glasvezel is de zakelijke communicatie veel sneller en dynamischer geworden. Daarom zou elke organisatie over moeten stappen op zakelijk glasvezel. Uw medewerkers werken veel efficiënter, en zijn door de betrouwbare en hoge uptime altijd online.

Overtuig uzelf en vergelijk ons zakelijk glasvezel, of bekijk direct de meest gekozen abonnementen.