Zakelijk glasvezel aanleggen

Er worden steeds meer plaatsen verbonden met zakelijk glasvezel. Of er al glasvezel voor uw bedrijf beschikbaar is, vindt u in onze handige glasvezel check.

Het kan ook zijn dat de werkzaamheden voor uw locatie al gepland zijn om de glasvezel kabels in de grond te gaan graven. Dan kan uw vraag zijn, wat houd het aanleggen en aansluiten van glasvezel voor mijn bedrijf nu precies in.

Glasvezel postcodecheck

Bent u benieuwd welk glasvezel er voor u beschikbaar is? Druk op onderstaande button en zie binnen enkele seconden uw mogelijkheden.

Glasvezel aanleggen

Diverse glasvezel aanbieders, zoals KPN, Ziggo en Eurofiber, leggen in steeds meer gebieden zakelijk glasvezel aan. Glasvezel is in staat om data met zeer hoge snelheden te versturen, waardoor het ideaal is voor uw bedrijfsactiviteiten als online vergaderen, het streamen van HD-video en het downloaden van grote bestanden.

De aanleg van glasvezel is vaak een grote investering, die zijn meerwaarde overal weer bewijst. In gebieden waar glasvezel is aangelegd, melden klanten aanzienlijke verbeteringen in hun breedbandsnelheid.

Glasvezel in de grond graven

Glasvezel ondergronds installeren is niet zo moeilijk als men zou verwachten. Eerst wordt een sleuf gegraven langs het traject waar de glasvezel begraven wordt. De sleuf moet breed genoeg zijn voor de breedte van de glasvezelrol, plus nog een paar centimeter aan elke kant.

Zodra de sleuf is gegraven, wordt de glasvezelkabel erin gelegd en bedekt met aarde. De laatste stap is het verdichten van de grond rond de kabel met een stamper of een ander soort gereedschap.

Zakelijk glasvezel aanleggen

Dit zorgt ervoor dat de glasvezel goed op zijn plaats zit en niet wordt verstoord door graafwerkzaamheden of andere activiteiten. Het aanleggen van glasvezel onder de grond is een relatief eenvoudig proces dat kan helpen om ondergrondse kabels of leidingen te beschermen tegen schade.

Glasvezel aanleggen bedrijf

Glasvezel aanbieders zijn verantwoordelijk voor de glasvezelnetwerken die snelle internetverbindingen mogelijk maken. Deze bedrijven graven sleuven, leggen kabel en installeren netwerk hardware.

In Nederland zijn er een aantal verschillende glasvezelinstallatiebedrijven. Sommige van deze bedrijven zijn nationale leiders in glasvezeltechnologie en sommige zijn kleine, lokale bedrijven. Wij werken het liefst samen met KPN, Ziggo en Eurofiber.

Ongeacht hun grootte delen al deze bedrijven één doel: hun klanten snelle en betrouwbare glasvezelverbindingen bieden. Om dit doel te bereiken moeten glasvezelinstallatiebedrijven voortdurend innoveren en investeren in nieuwe technologieën.

Aangezien de wereld steeds hogere internetsnelheden eist, zullen glasvezelinstallatiebedrijven een vitale rol blijven spelen om aan deze vraag te voldoen.

Kosten zakelijk glasvezel aanleggen

Als één van de grotere partijen zoals KPN, Ziggo of Eurofiber besluit een gebied aan te sluiten aan het glasvezel netwerk, zijn hier in de meeste gevallen geen kosten aan verbonden. Vaak gaan dit soort projecten op basis van inschrijving op een glasvezel abonnement.

Zodra er voldoende inschrijvingen zijn, worden de werkzaamheden in gang gezet, vergunningen aangevraagd en het glasvezel in de grond gegraven.

Als er op dit moment geen glasvezel beschikbaar is in uw gebied, en u wilt toch graag dat er glasvezel wordt aangelegd, zijn er soms mogelijkheden om dit speciaal voor u aan te leggen. Neem daarvoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.